Yoga en Geest

Deze manier van bewegen kan een helend en rustgevend gevoel geven voor lichaam en geest.

Mensen die depressief zijn kunnen veel baat hebben met yoga, omdat het onder andere de aanmaak van het stresshormoon, Cortisol, verminderd. Tevens zorgt het voor een tijdelijke verhoging van Gamma-amino boterzuur (GABA) dat weer goed is voor het humeur. Het geeft minder angst en men kan beter slapen.

Het zijn ook de bewegingen die hieraan meehelpen. Yoga is wat dat betreft niet uniek, maar het is voor velen wel binnen handbereik. Na een drukke werkdag zijn er niet veel mensen die in het donker even gezellig een wandeling gaan maken in het bos. Yoga wordt tegenwoordig veel aangeboden in de buurt.

Jarenlang heb ik Yoga afgedaan als zijnde niets voor mij. Net zoals naar een Sauna gaan, vond ik het allemaal maar een hoop ‘gedoe’. Nu heb ik binnenkort mijn eerste Yoga (proef)les bij mij in de buurt.

Naast het wandelen in de weekenden, kan dit een goede aanvulling zijn om lichaam en geest dichter bijelkaar te brengen. Vooral na een werkdag, nog even oefeningen doen om te onstressen, en minder depressieve gevoelens te hebben. Ik voel mij al beter sinds de therapie is begonnen, en dan is Yoga een goede aanvulling. Het heeft er ook weer voor gezorgd dat ik mijn andere hobbies weer op pak zoals lezen, schrijven, hardlopen en kokkerellen.

Na de proefles zal ik hier verslag uitbrengen. Ikzelf ben erg benieuwd wat het met mij zal doen.

De ziel is de drager van de geest En de ziel huisvest in het lichaam En de ziel is de verbinding Tussen lichaam en geest

Plaats een reactie